Tom Dumoulin: “In het werelduurrecord ben ik voorlopig niet geïnteresseerd”

Tom Dumoulin is niet van plan om binnenkort het werelduurrecord aan te vallen. Dat vertelde de wereldkampioen tijdrijden van 2017 tijdens een Q&A met Sporza.

Dumoulin heeft vooralsnog andere prioriteiten, waardoor een aanval op het werelduurrecord niet op zijn planning staat. “Daar ben ik voorlopig niet in geïnteresseerd. Echte wielerkoersen vind ik eigenlijk veel mooier dan een uur lang afzien op een wielerpiste”, legt hij uit. Daar mist de complete heroiek. Ik vind het juist veel gaver om de Tour de Frace te winnen of de Olympische Spelen. Dat staat veel hoger op mijn verlanglijstje.

Dumoulin richt zich eerst op zijn prestaties op de weg. Deze zomer is hij bij Team Jumbo-Visma gedeeld kopman voor de Tour de France 2020. “De komende jaren ligt mijn focus op het rondewerk”, geeft hij aan. “Dat is moeilijker om te combinren. Mocht ik het gaan doen, is het op mijn einde van mijn carrière. Op een Wiggins-manier, door bijvoorbeeld een paar kilo aan te komen.”

Het werelduurrecord is momenteel in handen van Victor Campenaerts. De Belg legde op dinsdag 16 april 2019 in het Mexicaanse Aguascalientes een afstand van 55,089 kilometer af. Dumoulin ziet in het huidige peloton één renner die hij in staat acht om het record van Campenaerts te breken. “De enige die het op dit moment zou kunnen, is volgens mij Rohan Dennis”, voorspelt hij.